Pasientinformasjon prevensjon

Pasientinfo inneholder informasjon om den aktuelle prevensjonsmetoden og nyttige råd og tips til prevensjonsbrukeren. Den inneholder også råd til kvinnen ved prevensjonssvikt. I tillegg inneholder den info om vanligste bivirkninger.

Dette er den skriftlige informasjonen som alle pasientene ved Sex og samfunn får utlevert ved forskrivning av et prevensjonsmiddel. Vedleggene kan lastes ned som PDF-dokumenter.

Pasientinfo fra Sex og samfunn avviker fra pakningsvedlegget til produsenten. Vi har blant annet mer liberale regler for tiltak ved glemt p-pille. Våre råd er basert på store publikasjoner med retningslinjer, hovedsakelig fra WHO (verdens helseorganisasjon), FSRH (den britiske gyn- og obstetrikkforeningen) og de såkalte NICE-guidelines.

Vi ønsker å kunne gi så liberale råd som det er hold for i vitenskapelig basert litteratur. Vi anbefaler derfor pasientene våre å benytte seg av vår pasientinfo framfor pakningsvedlegget til produsenten.

Pasientinformasjon gestagen p-pillerPasientinformasjon hormonspiralPasientinformasjon kobberspiralPasientinformasjon kondomPasientinformasjon minipillerPasientinformasjon nødprev LevonorgestrelPasientinformasjon ppiller 21 på brettetPasientinformasjon ppiller 28 på brettetPasientinformasjon pplasterPasientinformasjon pringPasientinformasjon psprøytePasientinformasjon p-stavPasientinformasjon SlindaPasientinformasjon Synfase 21Pasientinformasjon Synfase 28Pasientinformasjon nødprev UlipristalacetatPasientinformasjon Yaz, Zoely og Drovelis